top of page

rólam

ÜDVÖZÖLLEK!

Ilyés Lénárd vagyok, 35 éves színész és ceremóniamester.

10 éve dolgozom profi előadóművészként, ez alatt az idő alatt számos színházi előadásom született, megszerveztem jó néhány fesztivált, és dolgoztam jó pár esküvőn.

Mitől jó egy ceremóniamester? Mi a legszükségesebb dolog ahhoz, hogy profin le lehessen vezényelni egy lakodalmat? Erre egyetlen szó a legjobb válasz. Ami kell egy esküvőhöz, az leginkább a FIGYELEM.

Egy jó esküvői mulatsághoz nem árt feltenni néhány kérdést és aztán gondosan meghallgatni azokat a bizonyos válaszokat.

Meg kell ismerni a pár kívánságait. Tudni kell, hogy egy visszafogottabb, szolidabb, vagy egy harsányabb, viccesebb ceremóniamesterre vágynak. Akarnak sok vicces játékot, vagy inkább szeretnének ebből kimaradni, és inkább egy nagyot bulizni. 

Tudni kell, milyen összetételű lesz a násznép, kb. milyen százalékban idősebbek, fiatalabbak. Jó tudni, mennyire ismerik egymást a vőlegény és a menyasszony rokonai/barátai. Ha kevésbé ismerik egymást, érdemes törekedni rá, hogy olyan szituációkat teremtsünk (ülésrendben, játékokban) hogy ezek az emberek össze tudjanak ismerkedni.

Tudni kell, mikor kell beszélni, és ami néha még fontosabb, tudni kell, mikor kell hallgatni. Tudni kell megoldani az apró problémákat, mondani pár vicces mondatot akkor, amikor a menyasszony még nem öltözött át, de már kezdődne az újasszonytánc, de bölcsen csöndben maradni, nem beszúrni még egy játékot, mikor a násznép már éppen felszabadultan ropja a táncot.

Minden lagzi egy picit más, de mégis egy picit ugyanolyan. Emberekből áll, akik meg akarják ismerni egymást, és akik jól akarják magukat együtt érezni.

Működjünk együtt, és én segítek ebben!

bottom of page