Ceremóniamester: miért van rá szükség?

Gyakori kérdés az ifjú pároknál: amúgy is egy csomó pénzbe kerül az esküvő, mi a csudának kellene még erre is költeni?

"A családunk ismeri egymást, jól mulatunk így is..." vagy "Géza jó haver, amúgy is mindig ott van a központban, majd elmondja, amit kell, a többit meg megoldjuk."

Ezek a gondolatok elsőre logikusnak tűnnek. De nézzük csak meg ezt egy kicsit közelebbről. A lakodalomra sokat készül az ifjú pár. Hónapokkal, sőt: fél-1 évvel korábban el kell kezdeni szervezni a dolgokat. Megtalálni a megfelelő helyszínt, kitalálni a dekort, megszervezni a személyzetet, meghívni a vendégeket és a többi... ez mind-mind egy csomó idő. Eljön tehát a lakodalom, amire annyira készültetek. Rengeteg időt és pénzt öltetek bele abba, hogy a nagy nap tökéletes legyen.  Eljön tehát végre a nagy nap....

....és akkor következik a nagy kérdés. Jól szeretnétek magatokat érezni a saját esküvőtökön, vagy aznap is meg akarjátok engedni, hogy megoldandó problémákkal, kérdésekkel zaklassanak? Mert ezek akadni fognak, ha tetszik, ha nem. Ugyanis hiába tervezed el az esküvőd percről percre, az élet mindig közbeszól majd. És ez így is van rendjén. Ha minden olyan kiszámítható lenne, hogy el lehetne tervezni egy kockás füzetlap mellett, akkor nem lenne az életben semmi izgalom. Egy esküvőn mindig  vannak felmerülő problémák a táncolni nem akaró násznéptől az ülőhelyet mégsem szerető nagybácsin keresztül a "hol van a mosdó?" jellegű kérdésekig. Ilyen és ehhez hasonló gondok felmerülnek minden esküvőn, de ey jó ceremóniamester rutinból megoldja ezeket, sőt úgy dolgozik, hogy a problémák nagyrészt be se következnek, mert ő megelőzi azokat. Ezt azért tudja így megoldani, mert ebből él és veled ellentétben neki minden héten esküvője van.

Az esküvő ceremóniamester nélkül picit kaotikus. Nincs rendes ritmusa, a vendégek nem tudják pontosan, mikor mi következik, titeket találnak be mindenféle problémával, és ti nem tudjátok kiélvezni azt a  napot, amire jó egy évet készültetek. A stáb is titeket fog kérdezni a lagzi ügyeiben, hiszen nem jelöltetek ki erre egy hivatalos személyt, aki képben is van a dolgokkal.

Egy jó ceremóniamester alatt az esküvő természetes ritmusban halad. A vendégek tudják, mikor mi történik. A stáb is tudja mi történik. Minden össze van hangolva. Nektek nem kell aggódnotok, hogy a korábban eltervezett programpontok megtartódnak-e, mert a ceremóniamester ott van a háttérben és figyel. Ezen kívül kellemes személyiség, aki képes irányítani akár 3-400 fős tömeget úgy, hogy mindenki odafigyeljen rá és betartsa azt, amit kér. A vendégek nem utálni fogják, mint valakit, aki folyton beledumál a buliba, hanem tudni fogják: ő azért van ott, hogy segítsen összefogni a nagy napot. A játékai pont a megfelelő időben durrannak el, amennyiben valóban el kell durranniuk, és ennek célja nem az lesz, hogy bebizonyítsa, mekkora nagy showman, hanem az, hogy kirántsa a bulit a holtpontról, és a násznép felhőtlenül mulasson tovább.

Az én vállalt feladatköreim, mint ceremóniamester:

 • Személyes megbeszélés 3 alkalommal – Hogy a nagy nap igazán Rólatok szóljon!
  Találkozó 1. – A bemutatkozó találkozás alkalmával közösen felmérjük az igényeiteket, és lehetőségetek van feltenni minden egyéb felmerülő kérdést a szolgáltatással kapcsolatban.
  – Ez az első találkozó ingyenes és minden kötelezettségtől mentes.
  Találkozó 2.- Kb. egy hónappal az esküvő előtt
  Találkozó 3.- Kb. egy héttel az esküvő előtt
  Mindemellett az esküvőtök napjáig folyamatosan rendelkezésetekre állok telefonon, kérdéseitekkel, ötleteitekkel bátran kereshettek

   

 • Esküvői forgatókönyv megtervezése
  Szertartás, ülésrend, vacsora, pohárköszöntő, torta, menyasszonytánc… És még megannyi fontos pont. Ezeket mind-mind átbeszéljük, és kéréseiteknek megfelelően megtervezzük.

   

 • Kreatív ötletek, programpontok kidolgozása igény szerint
  - Személyre szabott játékötletek
  - Szülőköszöntés, lánykikérés modern formában
  - Ötletek tematikus esküvőre

   

 • Teljes körű figyelem az esküvő napján
  - Az esküvő egész napján igény szerint állok rendelkezésre
  - Szertartás körüli események irányítása
  - Az esküvői programpontok szolgáltatókkal való leegyeztetése és betartatása
  - A szolgáltatók helyszíni összehangolása
  - Esküvői programpontok levezénylése – Szülőköszöntés, fotózás, pohárköszöntő, nyitótánc, menyasszonytánc, torta, játékok stb.

   

 • Igény esetén potenciális szolgáltatók ajánlása, leszervezése

Egy lagzi, ahol nincs semmi stressz, és ahol minden meg van ágyazva ahhoz, hogy a dolgok a megfelelő rendben történjenek.. Ez egy jó ceremóniamester terméke.